The JOB




- Salut tuturor! Fiecare a primit cate o scrisoare!?ok! Pentru voi toti eu sunt Mr. Green! Suntem 7. Daca sunteti aici, inseamna ca stiti in ce va bagati si aceptati asta. Nimeni nu va obliga! Fiecare are partea lui precisa in planul meu! Fiecare are pe masa cate un diplomat, pe fiecare diplomat e un numar, fiecare dintre voi are pe scrisoarea primita un numar scris mic pe spatele hartiei. Deocamdata nu intelegeti nimic. Daca sunteti aici, insemna ca acceptati oferta mea. Un singur lucru mai trebuie mentionat... Nu va cunosteti intre voi, asa ca mai bine sa nu ne spune pe nume. Acum ca prima intalnire a avut loc, intrebari?

6 comentarii:

- Cand incepem?!
- Imediat ce veti primi the tasks.
De undeva din spate o voce groasa, matura si toti isi indreapta privirile catre el. Atunci el ridica, capul din pamant si afiseaza o privire ce pur si simplu te ingheta, si spune:
- Cati bani primim?!
- Stati linistiti veti fi platiti foooarte bine. Mai bine decat va'ti fi asteptat voi.
Apar si sarcinile. Cate un plic pentru fiecare dintre ei.
- In plic fiecaruia dintre voi veti gasi tot ce aveti nevoie pentru a va indeplinii sarcinile si jumatate din suma pe care o veti primi la sfarsit. Iar acum domnilor...va urez mult noroc...

le zambi si pleca fara a mai apela la alte formalitati.In urma lui se lasa o tacere complice, sustinuta pe priviri fortate sa nu'si tradeze sentimentele.Incepura sa'si desfaca plicurie, cu calm, pentru a nu'si arata nerabdarea.Cu exceptia unuia dintre ei.Parea a fi cel mai tanar dintre ei si in ciuda faptului ca hainele nu'l deosebeau de ceilalti, era si cel mai diferit.Parasi camera.
-Domnule Green, asteptai va rog.
...

- Vreau sa va intreb, trebuie sa omoram pe cineva?
- Pentru tine spun nu, raspunse domnul Green, dar nu iti pot promite nimic. E un job dificil dar v-am ales pe fiecare pentru ca sunteti cei mai bun din domeniul vostru. Iar tu, pustiule, Mr.One, esti probabil cel mai important dintre toti.
- Da, inteleg dar, imi doresc, ca orice am face sa fie "clean"
- Incercam, Mr. One! Citeste plicul si ne vedem maine dimineata tot aici la ora 10:00.
....

Si trecu noaptea, soarele lumina din nou lumea si veni timpul sa se intalneasca din nou... dar vai...erau mai putini.Lipsea unu. Unu singur. era Jacob...ieri purta un pardesiu lung pana la glezne,negru si era imbracat ca un rocker...avea un aer demn si bland. Nimeni nu-l cunostea dar toti i-au remarcat ieri prezenta, azi absenta. Unde e? Cine e defapt? Oare Jacob il cheama???
Un murmur s-a starnit in toata camera,de parca o armata de furnici tropaia... dar urechiole n-au fost chinuite prea mult de acest sunet. Usa se tranteste asurzitor. In prag,dreapta, nu prea inalta dar nici mica, roscata, cu ochi albastri, statea ofemeie ce parea ca nu are mai mult de 25 de ani... Privirea ii sclipea, arata stapana pe sine si impunea din priviri respect. Prin aspectul sobru, decent, nici prea ingrijitdar nici nebagat in seama, cu parul ce-i curge in valuri cu onduleuri discrete si mici pana pe umeri si o pala mai jos, cu fata alba- rozalie, nemachiata si ne sufocata de pudre,lotiuni si alte produse pe care orice femeie le-ar pune pe tenul ei in strat gros si de 2 degete... era intruchiparea naturii, a inteligentei si a persoanei care iti inspira respect si careia esti gata sa-i oferi respectul cerut deoarece doar figura ei te asigura ca nu vei fi inselat...
Intrarea ei arunca un lacat mare peste gurile celorlalti... Cu miscari bruste dar gratioase, toti se intoarsera catre ea. Mr.Green ramase si el placut uimit de prezenta acelei Eva, singura care a cutezat sa calce pragul acelei incaperi. El facu un pas in fata, gratios se inclina in fata ei...nu ca semn de supunere insa nici ca semn de deplin respect si ea, inclinand capul usor, schitand un zambet divin,lasand sa ii se intrezareasca dintii care erau perfecti, ii se adresa sefului pe-un ton autoritar dar binevoitor, lasand sa se vada zambetul parca sinistru ce ii napadea fata si care prevestea rele.
- Imi pare rau... Ingerii au cazut! replica scurta ii lasara pe toti cu gurile putin cascate si impietriti asa incat nici unul dintre barbatii aceia impozanti nu facura nici un pas si nu schitara nici un gest atunci cand frumoasa femeie il injunghie pe Mr. Green in inima si-l lasa sa cada pe podea, in timp ce e privea in gol, linistita, parca a r fi facut doar ceea c etrevuie, parca nu ar fi fost vazuta de atatia oameni, parca nu ar fi comis un pacat de moarte...parca ii apartinea viata ce a luat-o cu atat de multa liniste.

Ii privi pe toti in ochi cu niste cutite de gheata:
- De acum eu sunt cea care va ordona! Mr. Green, dupa cum bine vedeti, nu mai exista! Intrebari?
In sala linistea era de mormant, privirile lor erau mult prea socate, degetele abia si le stapaneau din tremurat. Mr. One se ridica din scaun si se arunca deasupra omului ce cu cateva secunde in urma fusese ucis cu sange rece, din nefericire lovitura i-a fost fatala. Intelegand ca nu mai poate face nimic pentru a-l salva, se ridica si se indrepta spre iesire spunand:
- Eu ies din afacere, nu vreau sa devin un complice si in nici-un caz un asasin!
- Ramai pe loc! spuse Eva cu un ton ucigator de apasator. Din aceasta incapere nu iese nimeni pana nu ordon eu sa o faca! continua ea pe acelasi ton.

i-a loc acolo. Aşa. E bine. Să începem! Fi-ţi atenţi la toate detaliile, nu le repet! Ele vă pot salva viaţa.
Fiecare poate să uite de plicuri şi tasks.
Regulle jocului le dictez eu, iar voi, sunteţi jucătorii. Pentru început, daţi-mi plicurile ce le-aţi primit.
- Poftim? Adică cum? Şi cu banii cum rămâne ?
- Păstraţi-i, aruncaţi-i , faceţi ce credeţi. Pentru misiunea pe care am să vi-o dau veţi fi foarte bine plătiţi.
- Şi de ce ai preluat tu conducerea? Am putea, la fel de bine, să te ucidem!
- Eh, nu? Şi atunci voi ....

Trimiteți un comentariu

povestea continuă aşa...