The End of the World

Dead Line: 21 decembrie

Ora 20:30
Mr. Green se îndreptă catre casă. Urcă linisti scările prost luminate ale blocului in care locuieşte. Este extenuat dupa o zi interminabilă de muncă. Cu ziarul la subraţ îşi cauta disperat cheile casei in lumina difuză a becului de pe hol.
Intră în mica lui garsonieră rapid, un pic infrigurat şi obosit. Aprinde lumină şi se dezbracă de pardisul gros de iarnă.
Cu un aer pierdut si apatic aruncă ziarul pe masă si se îndreptă catre aragaz. Pune la fiert apă intr-un ibric, pentru nişte ceai. De pe masa din camera razbate in lumina moale a camerei titul mare şi luminos al gazetei de seara. „EXPERIMENTUL LUMII: SFARŞITUL CIVILIZAŢIEI” scira cu litere de o schiaopă pe prima pagină a ziarului. Totul era legat de acel experiment pe care cercetătorii il aunuţau de cateva spămâni.
Găuri negre, ciocniri ale particolelor, particula lui Dumnezeu, catitaţi mari de energie electrică folosită toate erau fragmente de informaţie pe care Green le auzise trecator.
Apa incepuse sa fierba cu un zgomot clocatitor. Si deodata... întuneric. Negru. Nico respiraţie doar sunetul apei in ibric. Se opri şi el deodata... falcara muri... nu mai era gaz.
Mr. Green pleca prin intuneric în camera si scotoci după o lanternă... cand gasi...

7 comentarii:

Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

Cristina imi pare rau.. dar comentariu tau nu se leaagă de actiunea din poveste. Comentariul tau nu continua povestea de aceea l-am sters. Mai multa inspiraţie ... sorry

o harta a lumii. Isi amintise de ea, bunicul lui care era un astrolog pe vremea cand el mic ii daruise harta. Curand venise lumina, iar Mr. Green incepuse sa studieze harta si se gandi apoi sa o puna la biroul ultra central si modern din centrul orasului unde locuia de sapte ani.
Apoi din nou intuneric. ''asa ceva nu se poate, traim in secolul XXI..halal viata''
Cautand adanc in sertarul uitat de timp a descoperit o carte a constelatiilor, a gaurilor negre daruita tot de bunicul lui. Atunci se gandi, are doua lucruri pe care puse cap la cap si cu ceva imaginatie ar putea schimba lumea. In sinea lui articolul din ziar avea ceva legatura cu descoperirea lui facuta acum cateva minute, se simtea ales pentru a salva omenirea...

Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

Intotdeauna a fost asa.Voia sa se intample ca in toate filmele alea tari ...sa fie "cel ales..." Cauta pe masa mica de langa fotoliu bricheta.Mereu are o bricheta pe masuta.O aprinde si se uita atent pe partea stanga. "Hm..interesant..constelatia asta..si aici..da,da..uite,zodia mea. Sunt tigru." Vorbea singur.Vorbea tare.
Pierdut printre stele pe care le tinea in mana,privea in gol.Tresari.Un miros intepator de gaz il izbi cu toata puterea. Se aprinsese si becul.N-a observat. Se ridica febril,lasand hartile sa ii cada din brate,si fuge spre bucatarie.Inchide repede aragazul cu doua butoane lipsa (din patru) si deschide frigiderul.Parca-i veni o briza de aer rece..iar golul din frigider era asemanator cu cel din stomacul lui. "Un ou, un castravete,si-o Lamaie.Ha ha ! festin! omleta cu salata de castraveti,si ceai de lamaie..!uu .. " si-ncepu' sa danseze,apasand din zbor pe butonul de la radio. Era Leonard Cohen, "In my secret life" .. ii placea melodia asta.. isi puse sortul vechi si ..

Si se cufunda in amintirea vremurilor de altadata...Ce dor i se facu de Ea!...cat de mult o dorea!Imaginea ei era inca vie , inca o mai purta in suflet ...

Se hotărî că îi este mai bine afară. Era insuportabilă ambianţa în acele momente! Prefera mai degrabă să fie înconjurat de oameni! Nu suporta să-şi amintească că l-a lăsat.! O ura! O iubea! O ciudată stare îl cuprinse.
Se duse la baie. Lumina nu venise încă!
Încercă să dea drumul la apă, să se spele pe faţă, să se răcorească.
Dar...Tocmai cînd îşi lua capul de sub robinet, îl atnse ceva pe spate! Se speriase. Dar nevăzând nimic, s-a gândit că e în siguranţă, măcar în casa lui....deşi

Trimiteți un comentariu

povestea continuă aşa...