The Truth




Dead line:9 feb.2009

Franky simtea ca nu ar fi trebuit sa ia acest caz. Simtea ca ceva este in neregula cu el. Dar cand doamna Abbot intrase pe usa cu o asemnea propunere nu putea sa refuze.Si totul din cauza banilor. Nu mai avusese un caz asa de important de apoape un an. Si apusese da.

Era una dintre acele nopti calduroase de vara in care totul era prea cald, chiar si venitlatorul din birou obosise. Fanky era un dur, dar probabil cadura acelei nopti, lacrimile doamnei Abbot, si suma de bani pusa pe biroul lui il inmuiase. Lacrimile, doamnei Abbot nu parea atat de reale pe cat banii de pe masa lui.

Franky era destul de celebru printre toti detectivii particulari. Rezolvase un caz acum 3 ani al rapirii baiatului unui mare magnat al petrolului. Statura lui impunatoare, costumul elegant si mereu la moda il facea un tip sarmant. Biroul lui era la etajul 7 . Ii placea sa stea mai mult pe intuneric. Singura lumina din incapere era neounul colorat al barului de vis a vis care se aprindea rand pe rand in diferite culori.

Domana Abbot intrse in aceea seara imbracata unun taior strans pe corp si o palarie supra dimensionata, toate de culoare noptii. Doar batista, alba din mana ii dadea o pata de culoare. Benjamin Abbot murise intr-un mod misterios in urma cu 3 zile. Domnul Abbot era un bancher bogat care se casatorise cu Lucy. O tanara de doar 26 de ani frumoasa.

Trecuse o saptamna de cand preluase cazul. Statea cu picoarel pe birou, cu paharul de burbon pe masa si cu tigara in coltul gurii. Pe carnetelulu lui notase toate amanuntele ciudate despre presupusa sinucidere a lui Banjamin Abbot. Lipseau totusi niste detalii. vorbise cu servitorii, cu prietenii, cu rudele.. ceva nu se lega.

In lumina noptii de vara telefonul din birou suna strident.

Franky ridica receptorul si o voce stinsa ii spuse de la celalalt capat...

5 comentarii:

- Mr Frank?! Nu pot vorbi mult, asa ca ascultati-ma cu mare atentie. Stiu cine la omorit pe Benjamin, dar daca vreti sa aflati mai multe amanunte despre acest lucru, sa fiti maine la ora 10.00 la Muzeul de Istorie, cu New York Post in buzunarul de la haina si o umbrela rosie in mina. Ne intilnim in Sala Armelor... spuse o voce de femeie.
- Dar cine sunteti? apuca sa intrebe Frank, dar tonul ocupat de la celalat capat al receptorului nu ii raspunse.
Frank abia apuca sa isi noteze citeva cuvinte pe un colt de hirtie; isi aprinse un trabuc; se cufunda in fotoliul de piele, cu spatar inalt si mormai cu trabucul in coltul gurii...

Era ora 2:22 dimineata. Retinuse doar atat: muzeul de istorie, New York Post, umbrela rosie, ora 10. Erau exact detaliile care aveau importanta pentru intalnirea de maine. Si...sala armelor, locul unde avea sa afle indiciul cheie al anchetei. I se facuse somn, nu putea sa inchida totusi ochii...era mult prea gandit. Astepta cu nerabdare ora la care trebuia sa iasa din birou si sa se indrepte spre locul intalnirii. Adormi pe la 4 dimineata, cu mainile si capul asezate pe birou. Oboseala si tensiunea il coplesisera in ultima saptamana. Stia ca ceva ii scapa.

Tresari in secunda in care ceasul de pe birou incepu sa faca un zgomot ingrozitor...era alarma setata sa il trezeasca la 8. Pentru cateva minute nu se putu trezi, dar in gand incepura sa i se nasca scenarii...sari in sus, ca muscat de sarpe. Se indrepta spre baie, isi stropi fata cu putina apa rece, isi aranja cravata, gulerul de la camasa, se privi insistent in oglinda si iesi din incapere. Increzator, stia ca va fi ziua decisiva. Ceva din vocea femeii pe care o auzi la capatul celalalt al receptorului ii trada sinceritatea. Avea sa ii spuna o parte din adevar. Si cazul parea dintr-o data ca rezolvat.

Ce nu stia era insa...

... ca acest caz nu e asa usor de rezolvat.

Sala armelor, ziarul in buzunar, umbrela rosie in mana.Franky ere prevazator isi luase cu el pistolul si mai pusese unul mic de siguranta la ciorap.
trecusera 10 minute si nimic nu se intamplase.Un grup de copii de la o scoala intrau galagiosi admirand armele expuse.
lumina batea difuz printre jaluzele trase ale muzeului. Scose ziarul din buzunar si incepu sa citeasca.
Trecu alte 5 minute si Franky incepu sa isi piarda rabdare, dar, deodata o voce de femeie ii sopi la ureche.
-Nu te intoarce. Deschide ziarul la pagina 17. si citeste colona de anunturi de angajare.

Iar grupul de copii venira in dreptul lui Franky fara sa aiba sansa sa intrebe nimic. apoi femei disparu ca prin minune.
Franky cerceta cu bagare de seama ziarul cand vazu "Cautam contabil sef la Abbot Industries" Rugam seriozitate. Rxperienta cel putin 5 ani . 555-1717-09. Domnisoara Kate.

Nu il mai interesa sa gaseasca doman care ii soptise informatia. Fugi catre primul telefon public si forma numarul.
- Buna ziua.. as dori...

... sa aflu mai multe amanunte despre postul scos la concurs!

Fanaky nota toate detaliile pe carentul sau. I se paruse prea usor ca intreg cazul sa se rezolve acum la muzeu.
A doua zi, la ora 12 , porni catre Abbot Industrie. Is luase cu el cun buletin fals pe care il folosea cand ave nevoie de o alta identitate. Jeremy Stuard aveas sa fie noul Franky. Iar jeremy avea un cv impresionant care il facea deja ca si angajat.

Frank obtinuse jobul fara nico emotie.Incepuse munca din aceea zi. Dorind sa para un om interesat de viitorul Abbot Industreies. Verifica cu bagare de seama fiecare nota contabila dar si fiecare angajat din conducere, sub pretextul noului angajat bagacios.

Spre seara facu o vizita doamnei Lucy.O intreba de afacerile sotului si depre orice lucru ciudata care s-a intamplat inainte cu o saptamna de tragicul eveniment. Vizita si camera in care a fost gasit domnul Abbot.
Cerceta incapera cu un aer misterios. Lumina noptii acoperea colturile incaperii. Fumul tigarii sale de foi juca in lumina lampii de birou.
Un lucru ciudat ii trezi atentia lui Fancky. O urma de pantof pe covorul crem al incaperii.De atunci stiu ca moartea domnului Abbot era ciudata.
Benjamin era un colectionar de cognac. Avea in barul sau multe si felurite tipuri care de care mai fine.Iar Lucy ii confirmase ca in fiecare seara obisnuia sa bea cate un pahar.

Franky pleca cu o in pista in minte. Cu o intrebare care nu-i dadea pace. Se aporise ca in fiecare seara la Lucky Corner. Era obosit si avea nevoie de un pahar cu tarie.

In lumina slaba a barului plin de fum Franky gasi privirea porvocatoare a lui Ms L. Se aseja la masa ei si o privi cu un zambet.
L trase un fum din tigara, lasand urme rosii pe pe filtru subtire. Nopatea se desfasura cat se pote de placut pentru Franky intre cearsafurile lui Ms. L.
Razele soareului patrundeu ca niste sabii in dormitorul ravasit . Frank se plimba fumand de ici colo prin casa. Cand vazu aruncat pe masuta din camera un ziar. Avea data mortii lui Benjamin. Cauta repede la sectiunea vreme si vazu ca toata saptamna fusese soare... nici strop de ploaie.

Scose repde carnetelul si nota aceasta informatie. Intre timp L se trezi si il chema in pat. Frank se aseza in braele ei cu carnetelul in mana, privind fix catre foaia care scria Lucy Abbot.
Soarele aproape devenise stapan pe dormitor cand Ms.L il lau carnetelu din mana si ii zise.
-Puiule cine este aceasta Abbot? Cumva vaduva mosoteiului ala bogat ce muri din nu stiu ce cauze?
- Da, ii raspunse Franky printre fumul ce ii iesi din gura.
- Curva dracului, acum ca e singura se poate afisa cu Curtis. I-am vazut impreuna al cinema.
- Curtis!? Care Curtis sari deodata uimit Frany!
- Curtis, fiul cel mare al lui George Stancil. De al Stancil INC.
- E!! stai, puiule ca povestea lor e de mult. Cum ca mosul e mort...Si ea singura cu atata avere.
Atunci Frank tresari. Se imbraca repede si pleca spre Abbot Industries. Era Jeremy intra repede in biroul sau de contabil sef goli tot fisetul cu acte din ultimile 3 luni si incepu sa se uite atent la toate tranzactiile firmei.
Petrecu toata ziua pierdut printre decalaratii si note contabile

Tarziu in nopate suna la resedinta Abbot. Is fixa maine o intalnire cu Lucy.

In nopate asta avea sa-l urmareasca pe Curtis Stancil.Nici nu era greu de gasit. In fiecare naopte juca Poker cu preietenii lui la UpRoad Club. Nu se stiau asa ca putea cu usurinta sa fie unul dinte necunoscutii de la masa de poker.

O naopte de poker cu wisky si fum de tigara. O naopte cu carti salbe dar care afalu multe informatii. Mana de doi cincerai a fost mai folositoare decat cele trei dame din mana lui Curtis. Iar Curtis se dadea mare si povestea cum o are pe Lucy la degetul mic.

Franky il urmarii in nopate pe Curtis care popsise in dormitorul unei doamne, alta decat Lucy Abbot.

Ora 12. Resedinta Abbot. Fanky se aseja linisti pe fotoliul moale din camera de primire. isi aprinse linisti o tigara in timp ce doamna Abbot ii aduse paharul de burbon cu doua cubuir de gheata.
- Doamna Abbot, povestea este asa se pare ca dumneavostra aveti o parte de vina in moartea lui Benjamin. Nu spun ca suntei criminala dar fara voia dvs se pare ca ati facut posibil acest lucru. Si tu Lucy la randul tau ai fost trasa pe sfoara. Trase un fum din tigara.
- Curtis este cel care l-a aomorta pe Benjamin.
Lucy izbugni in lacrimi
- Dar am sa iti spun ceva mai tragic de atar. se pare ca acest Stancil, Curtis Stancil joaca la doua capete. Se apre ca tu ai fost decat o marioneta.Un mod sa ajunga la Benjamin sa bea cu el un pahar de burbon intr-o seara si sa ii puna ceva in bautura.
- Si, de fapt, tu esti doar un obiect. Directoarea adjuncta de la Abbot industries, Maggy Steward este iubita lui Curtis. Ea a semnat in numele tau si al firmei Abbot Industries imprumuturi care Stenc Inc.
-Acum Domna sau domnisoara Abbot povestea asta merge la politie. Acum pot sa te scot din film daca dublezi suma platita. Iar donisoara puteti avea un nume putin patat.

Trimiteți un comentariu

povestea continuă aşa...