VACANŢĂ

VACANŢĂ
Mulţumesc celor care au intrat şi au scris pâna acum. Luăm o mica vacanţă să ne reîncarcam bateriile şi să venim cu ideei noi in 2009.

Să aveţi un an 2009 plin de inspiraţie, de vise împlinite şi de vise noi!

The End of the World

Dead Line: 21 decembrie

Ora 20:30
Mr. Green se îndreptă catre casă. Urcă linisti scările prost luminate ale blocului in care locuieşte. Este extenuat dupa o zi interminabilă de muncă. Cu ziarul la subraţ îşi cauta disperat cheile casei in lumina difuză a becului de pe hol.
Intră în mica lui garsonieră rapid, un pic infrigurat şi obosit. Aprinde lumină şi se dezbracă de pardisul gros de iarnă.
Cu un aer pierdut si apatic aruncă ziarul pe masă si se îndreptă catre aragaz. Pune la fiert apă intr-un ibric, pentru nişte ceai. De pe masa din camera razbate in lumina moale a camerei titul mare şi luminos al gazetei de seara. „EXPERIMENTUL LUMII: SFARŞITUL CIVILIZAŢIEI” scira cu litere de o schiaopă pe prima pagină a ziarului. Totul era legat de acel experiment pe care cercetătorii il aunuţau de cateva spămâni.
Găuri negre, ciocniri ale particolelor, particula lui Dumnezeu, catitaţi mari de energie electrică folosită toate erau fragmente de informaţie pe care Green le auzise trecator.
Apa incepuse sa fierba cu un zgomot clocatitor. Si deodata... întuneric. Negru. Nico respiraţie doar sunetul apei in ibric. Se opri şi el deodata... falcara muri... nu mai era gaz.
Mr. Green pleca prin intuneric în camera si scotoci după o lanternă... cand gasi...

THE GIFT

Dead line: 14 decembrie


Doctorul Rigoris erau un om retras. Ca orice geniu avea labaoratorul sau in care statea toata ziua, mai bine spus toata noaptea. Zilele le petrecea dormind si uneori iesea la pubul din colt.
Lucra intens la proiectul sau de aproape 20 de ani. De fiecare data era foarte aprope de a reusi dar nicodata nu era multumit. Isi aducea aminte cu placere de zilele petrecute in facultate cand preda fizica la universitatea Oxford. Se retrasese in 1902
in casa parintilor pe o straduta la iesirea din Leeds.
Era o nopate ploiasa. Ca intodeauna Docrorul Rigoris lucra la experimentul lui. De data asta avea un zambet placut pe fata.
- Am reusit, am reusit!... In sfarsit proiectul meu este gata! striga.. cat il tineu plamanii.
- Am reusit sa...